Общата стойност на проекта е  4 116 654,06 лв., от

...
Общата стойност на проекта е  4 116 654,06 лв., от
Коментари Харесай

Проведе се заключителна пресконференция по проекта за обновяване на НЧ "Родолюбие" в Асеновград

Общата стойност на плана е  4 116 654,06 лева, от които с максимален дял са средствата  от Оперативна програма " Региони в напредък " 2014 Г. – 2020 година
 
Проект: " Културна инфраструктура - възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на читалище " Родолюбие ", гр. Асеновград " ДБФП № BG16RFOP001-1.025-0007-C05.
 
Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев откри заключителната конференция, с която се сложи край на плана за ремонта на НЧ " Родолюбие " в града. Проектното предложение бе осъществено посредством комбинирано финансиране от Оперативна програма " Региони в напредък " 2014 година – 2020 година, Фонд за устойчиви градове и със съфинансиране от община Асеновград.
 
 Читалище Читалище " Родолюбие " в Асеновград Източник: Община Асеновград
Сградата на читалището е въведена в употреба през 1964 година и оттогава по нея са осъществявани единствено дребни частични поправки. Години наред постройката беше в неприятно положение - ниска енергийна успеваемост, течове от покривната структура, амортизирани санитарни пространства, гримьорни и зали, неефективна отоплителна система, остаряло сградно и театрално съоръжение и обзавеждане и редица други проблеми.
 
Именно за решаването на тези наболели проблеми разработихме планово предложение и кандидатствахме за финансиране пред Оперативна стратегия " Региони в напредък ” и Фонд за устойчиви градове. В средата на 2021 година плановото предложение беше утвърдено и реализацията на плана започва.
 
Част от строително-монтажните работи (СМР) включват: доставка и монтаж на нова енергийноефективна дограма, полагане на вътрешна топлоизолация, рехабилитация и пребоядисване на външните фасади, цялостна замяна на покривната структура на постройката, замяна на всички съоръжения - електрическа, ВиК, сигнално-охранителна, пожароизвестителна и климатична, създаване на отоплителна и вентилационна системи, въвеждане на енергоспестяващо осветление; ремонт на санитарни възли и създаване на нови такива, ремонт на всички зали, стаи и пространства в постройката.
 
 Залата на читалище Залата на читалище " Родолюбие " в Асеновград Източник: Община Асеновград
Изградиха се също по този начин външна рампа, вътрешни стълбищни платформи и профилирани санитарни пространства за хора с увреждания. Монтирано е ново театрално осветяване, което се ръководят автоматизирано от съвременен пулт. Доставена беше една от най-хубавите все още на пазара акустична и озвучителна системи.
 
Изгради се напълно нова театрална машинизация, инсталираха се нови театрални столове, пердета, театрално облекло и доста други детайли. Към момента всички ремонтни действия и доставки са приключени. В началото на този месец бе осъществена и приемателна комисия от РДНСК, след която обектът получи позволение за прилагане, осигуряващо провеждането на културни мероприятия в постройката.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР